Nu Mai Are Satul Fete
Download File >>>>> https://urlca.com/2tlAMB
Administraţia locală este îngrijorată din această cauză şi susţine că nu va mai exista forţă de muncă în agricultură. Preşedintele consiliului judeţean, Rajmun Frischko, care are, de asemenea, doar fete, a declarat recent televiziunii de ştiri TVN24 că cine va naşte un băiat va avea parte de o surpriză plăcută.
Potrivit primarului localităţii, Krsytyna Zydziak, după 2010 în sat s-au născut 10 fete, în condiţiile în care statisticile au indicat că la nivel naţional, în Polonia, se nasc în medie mai mult băieţi, decât fete. În 2017 s-au născut 207.000 de băieţi şi numai 196.000 de fete.
Miejsce Odrzanskie este un sat din sud-vestul Poloniei in care s-au nascut numai fete in ultimii noua ani. Recent, presedintele Consiliului Judetean a anuntat ca va acorda un premiu familiei in care se va naste un baiat.
Aceasta a atras atentia mass-media atunci cand grupul dominat de femei a aparut la o competitie regionala de combatere a incendiilor din aceasta vara. Abia dupa participare a devenit celebru cazul satului din sud-vestul Poloniei.
Preşedintele consiliului judeţean, Rajmun Frischko, care are, de asemenea, doar fete, a declarat recent televiziunii de ştiri TVN24 că cine va naşte un băiat va avea parte de o surpriză plăcută.
Primarul satului, Krsytyna Zydziak, a anunţat că după 2010 în sat s-au născut 10 fete, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, în Polonia, la nivel naţional se nasc, în medie, mai mult băieţi, decât fete. În 2017 s-au născut 207.000 de băieţi şi numai 196.000 de fete.
Stau câteodată şi-mi aduc aminte ce vremi şi ce oameni mai erau în părţile noastre pe când începusem şi eu, drăgăliţă-Doamne, a mă ridica băieţaş la casa părinţilor mei, în satul Humuleşti, din târg drept peste apa Neamţului; sat mare şi vesel, împărţit în trei părţi, care se ţin tot de una: Vatra satului, Delenii şi Bejenii.
Construcția bisericii fortificate din Viscri a fost începută de către secui în anii 1100, inscripțiile pietrelor de mormânt din cimitirul care înconjoară biserica atestând acest fapt. În anul 1185 sașii au colonizat biserica, secuii fiind nevoiți sa părăsească satul și să se stabilească în sud-estul Transilvaniei.
Din unul dintre turnurile fortificației se urcă pe un culoar foarte îngust, urmat de câteva scări de lemn și poate fi admirată panorama satului, cu dealuri şi pajiști, precum şi acoperișurile autentice ale caselor şi șurilor. Priveliștea din turn este wow!
Singura soluție prin care poți diferenția casele localniclor de unitățile de cazare sau restaurante este să consulți cele 2 panouri informative de la intrarea din sat, pentru că nu există alte panouri luminoase, afișe sau orice altceva care ar distruge imaginea satului tradițional autentic.
În mijlocul satului Viscri, era o casă cu patru ferestre îndreptate către soarele dimineții, care a rămas goală timp de 15 ani. Aceasta era casa lui Johann Dootz de la numărul 32, unde doi tineri au decis să se mute fără prea multe planuri în iarna înzăpezită a anului 2016.
Și-au vândut agoniselile de la oraș și au venit la Viscri pentru a-și încetini ritmul de trai și a-și schimba modul de viață, pentru a se implica în comunitatea satului și pentru a trăi mai sănătos.
În 2006, Prințul de Wales a cumpărat prima casă țărănească în satul Viscri, cu scopul clar de a-i încuraja și pe alții să i se alăture în efortul de a salva patrimoniul arhitectural medieval din sudul Transilvaniei. 59ce067264
https://www.fitcityclub.com/group/news-events/discussion/6387274f-e238-407b-88fc-bbd0dd4fe447